Jak vypadaly kuchyně za socialismu? Plechové kredence, a nebo hliníkové příbory. Pamatujete?

Každý kdo zažil socialismus, ten si určitě pamatuje na dobové kuchyně. Linky byly jak přes kopírák, z plechu nebo sololitu, a byly krásně barevné.

Vždycky když vidím starou plechovou linku, tak si vzpomenu na mojí babičku, a vůni buchet nebo svíčkové. Pamatuji si jak se mi její tyrkysově zbarvená plechová linka strašně líbila. Rád jsem jí vždycky prolezl skrz na skrz. Ale také si pamatuji jak byla na některých místech rezavá a při otevírání dvířek vrzala. Ale kdybych dnes mohl takovou mít, neváhal bych ani chvilku.

Ty hezčí kuchyňské linky jsou z 50.-70. let tam si designéři dokázali ještě vyhrát, a dokázali vytvořit nádherné kousky. Ty horší které si pamatujeme z paneláků v letech 1979-1989 už tak krásné a kvalitní nebyly. Každá hospodyňka si pamatuje jak si dávala do kredence nebo do linky balící papíry. To aby potraviny nezničili vnitřek skříňky, a nebo aby nezačali plechové vnitřky rezavět. Ještě dnes tyto staré kuchyňské linky najdeme v panelácích. Lidé si je z nostalgie udržují a jsou rádi že takovou krásnou retro linku vlastní. Co si budem namlouvat vždyť i dnešní trend se snaží napodobovat staré předměty, nábytku a příslušenství nevyjímaje.

Pokud tedy nějakou krásnou retro kuchyňskou linku vlastníte, určitě jí nevyhazujte. Jsou opět trendy a módní. Podívejte se na další fotky krásných retro kuchyňských linek. Nebo napište do komentářů pod fotkou, jestli se vám líbí.