Jsou diety účinné? Mají smysl? Dokážeme podle nich zhubnout?

Asi každý kdo trpí nebo trpěl obezitou, ví jak velký problém je zhubnout. Zkoušíte různé diety, trpíte hlady a výsledek se většinou nedostaví.

Dieta, věčný problém lidí kteří trpí obezitou. Ale co vůbec znamená slovo dieta a která je ta správná? Existuje nekonečně mnoho diet, a bylo vymyšleno neskutečně mnoho způsobů držení diety. Ale žádná dieta nebude fungovat pokud k ní nepřidáme silnou dávku vůle.

Jak vzniká obezita? Jedná se vlastně o matematiku, a na obezitu je tedy i matematický vzorec. Ten je ale velmi jednoduchý, příjem kalorií musí být menší než výdej kalorií. Pokud je to obráceně, jde váha nahoru. Každý kdo ale  poctivě dodrží matematiku, menší příjem než výdej, zákonitě začne hubnout.

Jenže zde nastává ten největší problém, a to dodržet tento matematický vzorec. Začnu jinak, hubnutí není až tak fyziologický proces, jako proces psychologický. Ano četete správně, hubnutí jde ruku v ruce s naší psychikou. Je totiž potřeba velmi silné vůle chtít něco změnit. A když píši silné vůle myslím tím opravdu silné.

Obezita je způsobena nadměrným příjmáním potravy, a to není způsobeno náhodou, nebo že by měl dotyčný hlad. Jde o chuť, chuť se změní v závislost, a náš mozek nutí jednince neustále něco jíst. Nemají hlad, je to chuť. Někteří vědci tuto závislost srovnávají svojí silou, se závislosti na Heroinu.

Hubnutí je tedy matematika a psychologie, protože bojujeme hlavně se svou závislostí. A z každé závislosti se velmi špatně uniká, a ta na jídle není vyjímkou ba naopak. A pokud dodržíme matematický vzorec zákonitě začneme hubnout. A tady nastupují různé diety, i když ono to je hlavně o tom co jíte. Pokud nechcete mít hlad a zárověň do sebe nenacpat tisíc kalorií s jedním jídlem. Musíte se naučit takzvaně šetřit s kaloriemi. Jíst jídla které jsou pestré, je jich dost aby vás zasytili, ale nejsou vysokokalorické.  Je tedy potřeba prostudovat různé recepty, různé návody a další metody. Ta nejefektivnější pro tělo je nehladovět a jíst častěji. Jíst klidně i 5x denně, ale zárověň nepřesáhnout doporučený příjem kalorií. Ale co je nejdůležitější, nepodlehnout své závisloti. Držím palce, a věřím že to nakonec dokážete.